Stockfish zapiekany z ziemniakami

Stockfish zapiekany z ziemniakami

1 stockfish (suszony dorsz)
70 dkg ziemniaków
5 łyżek oliwy
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
3 cebule
6 ząbków czosnku
1 łyżka oregano
sól
pieprz


Rybę wymaczamy w wodzie przez 2-3 dni, zmieniając regularnie wodę. Po tym kroimy rybę w kawałki. Do żaroodpornego naczynia wlewamy oliwę równomiernie ją rozprowadzając. Wkładamy kawałki ryby. Ziemniaki kroimy w kostkę i układamy na rybie, posypujemy posiekaną natką pietruszki, drobno pokrojoną cebulą, czosnkiem, i solą i pieprzem.
Całość pieczemy w piekarniku przez ok. 40 minut w temperaturze ok 200 stopni.


Dorsz atlantycki - pozostałe przepisy

Dorsz w occie

Mule

Dorsz w sosie koperkowym

Stockfish zapiekany z ziemniakami

Dorsz Atlantycki po Norwesku

Dorsz na boczku

Stockfish z Grilla

Peruwiańskie Ceviche

Wątróbki z dorsza w sosie pomidorowym

Roladki dorszowe w sosie pomarańczowym

Dorsz zapiekany z dynią