- Start
- O nas
- Artykuły
Artykuły, porady i opinie
Dział który dla wielu może okazać się pomocny w doskonaleniu własnego warsztatu wędkarskiego, który w założeniu ma także stanowić źródło wiedzy z tematów jemu bliskich. ...Czytaj więcej...
- Wyprawy
Organizacja własnych wypraw wędkarskich
W tym dziale prezentujemy czym kierujemy się organizując nasze wyprawy wędkarskie do Norwegii, w jaki sposób wybieramy łowiska, czym kierujemy się przy wyborze miejsc zakwaterowania, no i także czym pływamy.Czytaj więcej...
- Sprzęt wędkarski
Nasz morski sprzęt wędkarski
Będąc wędkarzami praktykami wiemy jak ważny dla nas wszystkich jest dobór właściwego sprzętu wędkarskiego. Pomimo coraz bogatszego asortymentu, wędzisk, multiplikatorów, kołowrotków, plecionek, przynęt, na akcesoriach ...Czytaj więcej...
- Ośrodki wędkarskie
- Relacje
Nasze wyprawy wędkarskie
W dziale znajdują się relacje z naszych ostatnich wypraw wędkarskich do Norwegii. Obejmują między innymi towarzyszące im przygotowania, efekty wędkarskie tych wypraw, jak i ciekawe zdarzenia które miały na nich miejsce. ...Czytaj więcej...
- Ryby
Gatunki ryb
Dział jest krótkim przeglądem ryb występujących w wodach morskich ...Czytaj więcej...
Dania z ryb
Dział jest kulinarnym uzupełnieniem naszej strony, w którym znajdziemy szereg przepisów kulinarnych których głównymi składnikami są ryby i owoce morza...Czytaj więcej...
- Forum
- Kontakt
Molwa w sosie cytrynowym
1 molwa (do 2 kg) lub dwie mniejsze
2 limonki,
pół szklanki oliwy,
3 łyżki sosu sojowego
swieży imbir
sól
pieprz
Rybę najlepiej wyfiletować, jest to dość proste. Ma bardzo mało ości i grubą skórę którą także łatwo zdjąć nożem do filetowania. W naczyniu mieszamy oliwę z sosem sojowym i startym imbirem i następnie nacieramy nasze filety. Pokrojonymi w plastry limonkami obkładamy filety. Rybkę umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze ok. 190 stopni.
Ciekawostki
Start | Artykuły | Sprzęt wędkarski | Ośrodki wędkarskie | Ryby | Regulamin © Zespół Norwegia na Ryby 2012. All rights reserved.