Halibut z grilowanymi warzywami
1 kg. fileta z halibuta 4 pieczarki 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 1 cukinia 1 por olej pieprz sól cytryna bułka tarta
Filet z halibuta kroimy w odpowiednie kawałki i dokładnie myjemy. Filety obsypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni. Wszystkie pozostałe składniki kroimy, ważne żeby ważywa nie były pokrojone zbyt drobno i jeśli ti możliwe glilujemy, jeśli nie wszystkie wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię. Tak przygotowane podajemy dodatkowo z frytkami albo zapiekanymi ziemniakami. Podajemy dodaykowo z ćwiarką cytryny do wyciśnięcia na rybę.
Halibut niebieski - pozostałe przepisy
Flądra po rosyjsku
Halibut w sosie szafranowym
Halibut z grilowanymi warzywami