Flądra po rosyjsku
Jedna spora flądra Dwie szklanki ryżu Szklankę śmietany 18% Mąka Parmezan Natka pietruszki
Ugotować ryz na sypko, wymieszać z łyżka masła. Flądrę posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące, usmażyć na złoty kolor. Następnie przygotować sos, szklankę śmietany wymieszać z łyżką mąki i dodać dwie łyżki utartego ostrego żółtego sera, najlepiej Parmezan. Do ogniotrwałego półmiska wsypać ryż na nim ułożyć usmażona flądrę i całość zalać śmietana z serem. Tak przygotowaną potrawę zapiekać w piekarniku przez 10 do 15 min na wierzch położyć natkę pietruszki.
Halibut niebieski - pozostałe przepisy
Flądra po rosyjsku
Halibut w sosie szafranowym
Halibut z grilowanymi warzywami