Dorsz w occie

Dorsz w occie

1 kg filetów z dorsza

1 l wody

0,3 l octu 10 %

1 łyżka cukru

mąka

bułka tarta

6 ziaren ziela angielskiego

6 ziaren pieprzu

2 ząbki czosnku

2 duże cebule

olej


Filety z dorsza obtoczone w bułce tartej i mące smażymy na złoty kolor. Pokrojoną w cienkie plasterki cebulkę zeszklić na patelni. Do garnka wlewamy wodę, ocet, cukier i przyprawy. Całośc zagotować i poczekać aż ostygnie. Ryby układamy warstwami przekładając zeszkloną wcześniej cebulką i zalewamy. Po dwóch dniach palce lizać.


Dorsz atlantycki - pozostałe przepisy

Dorsz w occie

Mule

Dorsz w sosie koperkowym

Stockfish zapiekany z ziemniakami

Dorsz Atlantycki po Norwesku

Dorsz na boczku

Stockfish z Grilla

Peruwiańskie Ceviche

Wątróbki z dorsza w sosie pomidorowym

Roladki dorszowe w sosie pomarańczowym

Dorsz zapiekany z dynią