Dorsz na boczku

Dorsz na boczku

1 kg filetów z dorsza,
100 g żółtego sera,
5 dużych łyżek musztardy,
1 duża łyżka masła,
200 g. boczku wędzonego,
sól i pieprz.




Filety myjemy i wysuszamy ręcznikiem papierowym. Filety nacieramy musztardą, następnie solimy i obsypujemy pieprzem i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Masło w drobnych kawałeczkach układamy na filetach, na które kładziemy także pokrojony boczek i  posypujemy całość startym serem. Następnie zapiekamy przez ok. 25 minut.

Smacznego
Hubert


Dorsz atlantycki - pozostałe przepisy

Dorsz w occie

Mule

Dorsz w sosie koperkowym

Stockfish zapiekany z ziemniakami

Dorsz Atlantycki po Norwesku

Dorsz na boczku

Stockfish z Grilla

Peruwiańskie Ceviche

Wątróbki z dorsza w sosie pomidorowym

Roladki dorszowe w sosie pomarańczowym

Dorsz zapiekany z dynią