Dorsz na boczku
1 kg filetów z dorsza,
100 g żółtego sera,
5 dużych łyżek musztardy,
1 duża łyżka masła,
200 g. boczku wędzonego,
sól i pieprz.
Filety myjemy i wysuszamy ręcznikiem papierowym. Filety nacieramy musztardą, następnie solimy i obsypujemy pieprzem i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Masło w drobnych kawałeczkach układamy na filetach, na które kładziemy także pokrojony boczek i posypujemy całość startym serem. Następnie zapiekamy przez ok. 25 minut.
Smacznego
Hubert
Dorsz atlantycki - pozostałe przepisy
Dorsz w occie
Mule
Dorsz w sosie koperkowym
Stockfish zapiekany z ziemniakami
Dorsz Atlantycki po Norwesku
Dorsz na boczku
Stockfish z Grilla
Peruwiańskie Ceviche
Wątróbki z dorsza w sosie pomidorowym
Roladki dorszowe w sosie pomarańczowym
Dorsz zapiekany z dynią